dilluns, 3 de setembre del 2012

Hoi An i el Viatge de la Chihiro

Tot i que no tenim constància que els Studio Ghibli s'hagi inspirat en aquesta ciutat per a la seva pel·lícula "El viatge de la Chihiro", a nosaltres ens ha transportat a l'inici, quan s'apaguen els llums, s'encenen els fanalets i apareix un món ple de màgia...



I és que precisament l'encant de Hoi An resideix més aviat en aquesta imatge de ciutat de conte, que no pas en els seus temples, pagodes i altres punts d'interès turístic.

En travessar l'entrada al barri antic descobrim un munt de cases de colors perfectament decorades i preparades per al turisme, com les casetes del parc temàtic abandonat que troben la Chihiro i els seus pares en travessar el túnel.
Els famosos fanalets de Hoi An

Un cop cau el sol, els fanalets de colors s'encenen per tots els carrers i comencen a sortir els residents de la ciutat "encantada". Potser és la imatge més impactant de Hoi An, doncs totes les cases i arbres del carrer tenen fanalets de diferents formes i colors que encenen com a tradició, que ara s'ha convertit en atracció turística.
Vistes dels carrers de Hoi An a la nit

Descobrim el pont que travessa el riu i separa el món real del màgic, és a dir, un pont que connecta el barri antic, amb les seves perfectes casetes de fantasia, amb el barri nou, a on viu la majoria de la gent.

Un dels punts turístics més coneguts és el pont cobert japonés, que misteriosament s'assembla molt al vaixell que apareix a la pel•lícula carregat d'esperits que visiten la casa dels banys.
Imatge de la pel·lícula "El viatge de Chihiro"

Imatge del pont japonés de Hoi An

Una música llunyana ens crida l'atenció i ens recorda al passatge en el què tot el personal de la casa dels banys canta i balla per a un esperit suposadament ric. Ens acostem i resulta ser un joc semblant a la quina, en el què dos cantants van recitant el nom de la carta que els ha sortit mentre que entre el públic es van aixecant les mans dels que tenen aquell nom a la seva targeta per reclamar el seu premi.

La nostra estada finalitza amb una passejada per les seves platges de sorra blanca. Allà vam trobar unes barques tradicionals rodones, exactament iguals a la barqueta que transporta a la Chihiro fins a l'estació de tren. No són moltes casualitats?
 
Imatge de les barques tradicionals dels pescadors de Hoi An
 

1 comentari:

  1. Inspiracións per a en Miyazaki:
    http://fewdblog.com/?p=519

    http://uk.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100702084438AAEYs1n

    I per la resta:
    http://pinterest.com/changliu/inspiration-place/

    ResponElimina